PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "LES MURALLES MEDIEVALS DE TORTOSA"

El passat 21 de desembre la seu d'Amics dels Castells es va omplir de gom a gom per presenciar la inauguració de l’exposició i llibre “Les muralles medievals de Tortosa”. Tant l’exposició com el llibre són fruit de la col•laboració entre Amics dels Castells i Amics i Amigues de l’Ebre.

L’acte va comptar amb la presència de molts de socis i sòcies així com la majoria dels presidents que ha tingut l’entitat al llarg d’aquests anys. Jordi Jordan, nou president de l’entitat va voler agrair la feina feta a les anteriors juntes i va remarcar la importància i transcendència de l’entitat a l’hora de conscienciar i recuperar el patrimoni tortosí “tot i que encara queda molt de camí per recórrer”.

Jordan va afegir que el llibre que es presentava en aquest acte “era també una forma de conèixer, i per tant estimar i valorar encara més les muralles que tenim, a més de publicar-se per primer cop un estudi rigorós sobre l’entramat emmurallat de Tortosa”.

D’altra banda, Jacobo Vidal, historiador i editor de la publicació va explicar els principals capítols d’un llibre que pretén analitzar la història de les muralles medievals de Tortosa, en els segles XIII-XIV, a més d’analitzar les tècniques constructives així com el procés de restauració actual.

Finalment, després de la presentació es va fer un brindis per a que el proper 2008 sigui un any de vertader revulsiu per al nucli antic i per al patrimoni de Tortosa.

JORNADES OBERTES A LES AVANÇADES DE SANT JOAN

Aquest diumenge 16 de desembre l'Escola Taller "Baluard" ha donat a conèixer el treball realitzant durant el darrer any. De fet, la restauració de les Avançades de Sant Joan es ve produint des de fa diversos anys, i l'escola taller compta ja amb sis edicions.

Enguany ha format a 8 paletes, 8 pintors, 8 fusters, 8 soldadors i 8 electricistes. L'objectiu principal de l'escola, a part de la formació a alumnes amb dificultats d'inclusió social, ha estat la restauració del Cos de Guàrdia de les Avançades de Sant Joan, un dels elements més importants del recinte emmurallat tortosí. Ara caldrà veure quin ús se'n fa d'aquest element patrimonial tant ben restaurat. La directora de l'escola taller i responsable màxima de la restauració ha estat Cinta Muntanyés, arqueòloga i coneixedora del patrimoni de la ciutat.

AMICS DELS CASTELLS PRESENTA UN LLIBRE I EXPOSICIÓ SOBRE LES MURALLES MEDIEVALS DE TORTOSA

Aquest divendres dia 14 de desembre, l’Associació d’Amics dels Castells i Nucli Antic de Tortosa presentarà a la seu social de l’entitat, (Portal de Romeus, 10) l’exposició i llibre “Les muralles medievals de Tortosa”, de Jacobo Vidal, editada conjuntament amb l’entitat Amics de l’Ebre.

D’aquesta manera, l’exposició que fins ara es podia visitar al Museu de l’Ebre, es podrà veure a la seu d’Amics dels Castells des del 14 al 21 de desembre, amb el següent horari: de 18.00 a 20.00 els dies laborals, i de 11.00 a 14.00 els dies festius. L’entrada és gratuïta.

La presentació del llibre i la inauguració de l’exposició anirà a càrrec de l’escriptor de la mateixa, l’historiador Jacobo Vidal, i del president de l’entitat, Jordi Jordan.

També es posarà a la venda el llibre, el qual es podrà adquirir en els horaris de l’exposició a un preu de 6 euros (preu de socis) o 15 euros (preu públic en general).





Tortosa, Terres de l’Ebre, 11 desembre de 2007