XII Diada d'Amics dels Castells

Amics dels Castells i Nucli Antic de Tortosa informa que el diumenge 4 de maig de 2008 se celebrarà la tradicional Diada d’Amics dels Castells. Enguany es tracta de la dotzena edició, ja que es ve celebrant des del 1996.

El lloc de concentració serà el Portal del Romeu i la plaça de la Cinta davant de la seu de l’entitat. A les 11 hores s’iniciarà el recorregut visitant l’antic orgue de la catedral de Tortosa; l’explicació anirà a càrrec de Rossend Aymí. Transcorreguda aquesta exposició l’itinerari continuarà pel carrer de la Mercè, on s’explicaran les obres del carrer Sant Felip Neri així com de la futura nova seu judicial; seguidament es visitaran les obres del carrer Sant Domènech així com l’església del mateix nom, recentment restaurada. El recorregut seguirà pel carrer Providència fins les obres del Portal del Rastre per enfilar-se finalment a les Avançades de Sant Joan, restaurades els últims anys gràcies a diverses escoles tallers; precisament, l’arqueòloga Cinta Muntanyès –directora de les escoles- explicarà les obres que s’han dut en aquest recinte fortificat de l’època moderna; finalment, la diada conclourà amb una visita als Jardins del Príncep, on hi haurà un dinar gratuït per als socis de l’entitat i al preu popular de 6 euros per a la resta de participants.

Segons, Jordi Jordan, president de l’entitat “aquesta diada té com objectiu donar a conèixer la transformació que està tenint el nucli antic de Tortosa gràcies a la Llei de Barris de la Generalitat”. A més, ha afirmat “que també des d’Amics dels Castells reivindiquem a les diferents administracions que un cop restaurades les avançades s’incorporin en el paquet turístic de la ciutat com un dels elements fonamentals a l’hora de visitar-la, adequant-les correctament”.