"Apadrina un monument"

L'educació és clau per al benestar i el desenvolupament de les societats. Per això, des dels Amics dels Castells i Nucli Antic de Tortosa, ens sumem a les diverses iniciatives que des de fa anys s'estan impulsant a la nostra ciutat perquè els nostres xiquets, xiquetes i la joventut en general, conegui i, conseqüentment, estimi i valori el valuós llegat històric existent al municipi.

Des de l'entitat hem presentat una unitat didàctica amb la finalitat que els centres educatius de la ciutat i el territori disposin d'un instrument útil i àgil perquè puguin ensenyar al jovent tot allò que la història de la nostra ciutat ens ha deixat, que no és poc, en el context del nostre país. En el marc d’aquest projecte educatiu proposem el programa “Apadrina un monument”

Què proposem?
Que cada centre que hagi treballat les unitats didàctiques "Tortosa ciutat de castells, monuments i muralles" elaborades dels Amics dels Castells pugui apadrinar simbòlicament un dels monuments de Tortosa.

Com fer-ho?
Decidir entre l'alumnat quin és el monument escollit, establir una sèrie de compromisos per fer treballs, actuacions i reivindicacions vers el monument escollit com proposar-hi usos (en cas d'estar abandonat), millores, fer treballs històrics o d'eduació plàstica respecte el monument, excursions, etc.

Què t'oferim?
A banda del material didàctic que s'ha facilitat a cada centre participant, els Amics dels Castells i Nucli Antic de Tortosa, un cop se li comuniqui quin monument han apadrinat cada centre realitzarà una visita gratuïta per a cada grup al monument escollit explicant-ne la seua història. A més, es comunicarà públicament a tota la ciutat quins han estat els monuments elegits pels xiquets i joves de Tortosa i a més a més, es farà un reportatge a la revista cultural de l'entitat.


Alguns dels monuments que us proposem apadrinar:


CASTELL DE LA SUDA O DE SANT JOAN


ANTIC ESCORXADOR
FORTÍ DEL BONETE
REIALS COL·LEGIS
CATERDRAL





















Si sou una escola i esteu interessats en apadrinar un monument contacteu amb nosaltres:

amicsdelscastells@gmail.com
Portal del Romeu, 10.
Apt. de Correus 327
43500 Tortosa
Terres de l'EbreTel. 629791085