La XVI DIADA DELS CASTELLS : 16 de juliol de 2011

Amics dels Castells i Nucli Antic de Tortosa ha presentat aquest matí els detalls de la XVI Diada dels Castells la qual servirà per conèixer en profunditat 4 monuments tortosins.

Detall del Llibre de les Costums de Tortosa, que es podrà veure a la Diada

L'entitat tortosina recorda que els objectius de la Diada són posar en valor els monuments de la ciutat, d'una gran importància històrica. La ciutat, amb més de 2000 anys de vida, aglutina un conjunt històric-artístic declarat d'interès nacional "que cal conèixer, posar en valor i aprofitar", segons Jordi Jordan, president de l'associació.

Per això, enguany la Diada es centrarà només en la visita a 4 espais "per tal de conèixer-los més en profunditat i així poder valorar-los i estimar-los més", remarca el president. D'aquesta forma, els quatre monuments escollits són els Reials Col·legis on està ubicat l'arxiu històric de les Terres de l'Ebre;allí es farà una visita guiada a càrrec de l'historiador i director del centre, Albert Curto, el qual donarà a conèixer les funcions i els espais del propi arxiu on també es mostraran documents històrics únics com la carta de poblament d'època de Ramon Berenguer IV, el Llibre de les Costums de Tortosa o el de les Constitucions de Catalunya.

D'altra banda, el següent espai a visitar serà l'església de Sant Domènec, on es podran veure els vídeos de la història de la ciutat en època renaixentista així com l'explicació de la Festa del Renaixement; finalment, es visitarà el temple de la Reparació i la seua cripta, recentment rehabilitada, on es projectarà un vídeo sobre la història de l'edifici i del seu fundador, mossèn Sol; per acabar, la gent podrà visitar l'antiga església de Sant Antoni, al carrer Montcada, on s'ha instal·lat el centre d'interpretació de la Setmana Santa tortosina, explicació que anirà a càrrec de Josep Borrell, president de l'agrupació de cofradies de la ciutat.

En acabar l'acte, els participants es concentraran a la plaça de la Cinta on hi haurà un petit concert, la presentació de la Xarxa per la Convivència de Tortosa - de la qual els Amics dels Castells en formen part- així com una baldana popular.

Horari XVI Diada Amics dels Castells:

Dissabte 16 de juliol de 2011
Concentració: 17.00 hores plaça de la Cinta
Sortida per fer les visites: 17.30
Arribada a la plaça i activitats finals: 20.00 hores.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 comentari:

David Benito Llatge ha dit...

espero que surti tot bé! Serà una bona Diada suposo!