24a Diada Amics dels Castells_1/2 part


24a Diada d'Amics dels Castells i Nucli Antic (1a part)



El divendres 25 d'octubre es va celebrar la primera part de la 24a edició de la diada dels Amics dels Castells i del Nucli Antic de Tortosa.

Hi van acudir una seixantena de persones amb un objectiu comú, la preservació, recuperació i difusió del patrimoni ebrenc.

L'acte va quedar dividit en 3 parts ben diferenciades:

- La primera, la recuperació dels caps del bestiar de l'escorxador, executada per l'Escola d'Art de Tortosa, elaborats per l'artesà Mangrané a principis del s.XX i confeccionades amb materials que imiten la pedra amb una estructura metàl·lica interna.
Es van retirar de la façana en la rehabilitació d'aquest al 1997 i han estat restaurats amb el màxim respecte per l'original i amb una mínima intervenció.





- La segona part, va ser protagonitzada per Maite Lopeandía, estudiant d’oboè al conservatori de Saragossa per ser professora, que va interpretar amb oboè una peça de Felip Pedrell Claire de lune de “les 12 Orientals”, un recull de cançons amb lletra de Victor Hugo que va amenitzar la jornada.



- La tercera i última part, executada per l'arquitecte Antoni López Daufí, una xerrada titulada "Un altre capítol de l'arquitecte Abril i Guanyabens" on es va repassar la seva trajectòria com a arquitecte municipal i del bisbat en les seves diferents etapes. Amb una visió més realista, es va humanitzar la figura més idealitzada d'Abril a Tortosa.


També es va aprofitar per presentar la revista Parlem de lo Nostre, edició número 18 de la col·lecció de l’entitat, amb una gran varietat d'articles d'opinió fets per diferents professionals de diferents àmbits.





Amb tot això, es va cloure la primera jornada de la diada, realitzada a l'aula didàctica del Museu de Tortosa, amb un caràcter més tècnic i històric; i la segona, tindrà lloc el proper dissabte 23 de novembre amb un recorregut per Tortosa PostMuralles –comença a les 11h a la Màquina del Carrilet- i finalitzant amb un dinar al Casal de Bítem, amb previ avís.


Roger Rodríguez-Maimón Ripoll
Tècnic superior en Turisme







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...