PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "LES MURALLES MEDIEVALS DE TORTOSA"

El passat 21 de desembre la seu d'Amics dels Castells es va omplir de gom a gom per presenciar la inauguració de l’exposició i llibre “Les muralles medievals de Tortosa”. Tant l’exposició com el llibre són fruit de la col•laboració entre Amics dels Castells i Amics i Amigues de l’Ebre.

L’acte va comptar amb la presència de molts de socis i sòcies així com la majoria dels presidents que ha tingut l’entitat al llarg d’aquests anys. Jordi Jordan, nou president de l’entitat va voler agrair la feina feta a les anteriors juntes i va remarcar la importància i transcendència de l’entitat a l’hora de conscienciar i recuperar el patrimoni tortosí “tot i que encara queda molt de camí per recórrer”.

Jordan va afegir que el llibre que es presentava en aquest acte “era també una forma de conèixer, i per tant estimar i valorar encara més les muralles que tenim, a més de publicar-se per primer cop un estudi rigorós sobre l’entramat emmurallat de Tortosa”.

D’altra banda, Jacobo Vidal, historiador i editor de la publicació va explicar els principals capítols d’un llibre que pretén analitzar la història de les muralles medievals de Tortosa, en els segles XIII-XIV, a més d’analitzar les tècniques constructives així com el procés de restauració actual.

Finalment, després de la presentació es va fer un brindis per a que el proper 2008 sigui un any de vertader revulsiu per al nucli antic i per al patrimoni de Tortosa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...