LA XIX DIADA, CENTRADA EN LA GUERRA DE SUCCESSIÓ A TORTOSA

Amics dels Castells i Nucli Antic de Tortosa ha presentat avui la que serà la XIX Diada dels Amics dels Castells, centrada en la Guerra de Successió a Tortosa, amb motiu del tricentenari que es celebra a tot Catalunya. La jornada lúdica i cultural es celebrarà el proper diumenge 16 de novembre a partir de les 9.00 hores i fins al mig dia. El lloc de concentració serà el fossar del baluard del Carme, on està situat l'aparcament de l'hospital Verge de la Cinta.

El president de l'entitat, Jordi Jordan, ha convidat a "participar a tota la gent perquè hem de conèixer el nostre patrimoni i la nostra història per després poder-lo valorar i fer que siga útil per al desenvolupament econòmic i social de la Tortosa actual". De fet, Jordan ha recordat que "no hem de mirar la història de Tortosa amb nostàlgia sinó com una oportunitat de futur, i per això, és clau que la coneguem i la posem en valor ja que tenim un dels conjunts patrimonials més importants de tot Catalunya".

Així, la Diada servirà per explicar la importància de Tortosa en el conflicte, on hi hagué el famós setge de 1708 amb més de 30.000 soldats així com la ciutat en general, la segona en habitants en la Catalunya de l'època. Les explicacions aniran a càrrec dels estudiosos en Belles Arts i Història com Ramon Ruiz, Gerard Climent o el mateix Jordi Jordan. 

El recorregut de la Diada serà el baluard del Carme, el convent de Santa Clara, l'antic convent de Sant Joan amb una visita al retaule de Santa Càndida i Santa Còrdula, recentment restaurats; també hi haurà una explicació detallada de la façana principal de la Catedral, construïda en aquella època així com una explicació de l'antic convent dels Carmelites, avui dia, l'escola pública de Remolins. Tots els interessats en participar només cal que s'aproximin a les 9.00 hores del matí al lloc de concentració.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...