CABLES FORA DE NORMATIVA

Amics dels Castells reclama a Endesa que soterri les línies elèctriques del nucli antic tal i com ordena la llei

Amics dels Castells i Nucli Antic de Tortosa ha emès una carta a FECSA-ENDESA i a l’Ajuntament on es recorda que segons la Llei de Patrimoni en aquells nuclis històrics declarats conjunts d’interès nacional (com el cas de Tortosa des de 1975) s’han de soterrar totes les línies elèctriques per tal de facilitar una visió correcta d’un indret especial i carregat de valors “arquitectònics, culturals i històrics” i sobretot perquè estan obsoletes, precàries i fora de normativa vigent.

Per això, l’entitat lamenta que l’Ajuntament no aprofiti ni obligui a FECSA-ENDESA a efecturar aquest soterrament en el context, com a mínim, dels carrers i places rehabilitats amb la Llei de Barris. Així, l’entitat, ha enviat una carta a l’alcalde tortosí perquè es donin les explicacions pertinents, però també directament una a l’empresa privatitzada de FECSA “perquè volem rebre respostes d’uns i els altres per veure com justifiquen aquesta situació vergonyosa per a la ciutat històrica de Tortosa”.

Amics dels Castells un cop rebi ambdues respostes es plantejarà quines actuacions dur a terme, entre les quals, no descarta “una campanya ciutadana per reclamar allò que ja s’hauria d’haver fet segons la Llei i que les elèctriques, tot i tenir beneficis milionaris, no estan fent”.

L’ENDERROC DE PART DE L’ESTACIÓ DE CAMPREDÓ

A més a més, Amics dels Castells, en el cas de l’Ajuntament, demanarà explicacions de per què l’Estat ha tombat part de l’estació de Campredó, estimada i sentida pel poble, i reclamarà que tant l’Ajuntament de Tortosa com el Govern de l’Estat ressolguin d’una vegada per totes la cessió dels terrenys on es troba l’esmentada estació com sí s’ha fet, per exemple, en el cas de Camarles. Per al president de l’entitat Jordi Jordan “cal que l’alcalde acceleri i pressioni més l’Estat si cal amb l’ajuda de càrrecs tortosins a Madrid com Joan Sabaté pel bé del municipi, deixant els partidismes i infantilismes d’uns i altres i treballant amb únic objectiu: el bé de Tortosa i Campredó”.

Amics dels Castells, d’aquesta forma es vol sumar a la denúncia efectuada per l’entitat Soldevila i desitja que el que resta del conjunt arquitectònic de l’antiga estació puga ser la futura seu de l’EMD de Campredó.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...