Amics dels Castells celebra 15 anys amb una cadena humana amb torxes

Amics dels Castells i Nucli Antic de Tortosa inicia aquest juliol els actes de celebració del 15 aniversari de l'entitat. Cal recordar que l'entitat fou creada l'estiu de 1995 per un grup de persones liderades per Victor Cervera. Durant aquest període l'associació ha organitzat desenes d'activitats per conscienciar les administracions i la ciutadania en relació al patrimoni i ha comptat amb el suport de milers de tortosins. Hi ha hagut 12 juntes, 6 presidents i actualment compta amb més de 300 socis i sòcies.

El president actual, Jordi Jordan, ha explicat que els actes s'allargaran des del 17 de juliol fins a principis de l'any vinent amb “la diada de les torxes, la publicació d'un còmic de la història local, la II diada dels castells per la pau, una campanya als centres educatius amb unitats didàctiques perquè els xiquets valorin el patrimoni i , finalment, la inauguració de la remodelació de la seu social de l'entitat”.

Així doncs, Jordan s'ha centrat en l'acte inicial del 15 aniversari, la “Diada Muralles i Foc” fent una crida a la participació “dels tortosins que estimen Tortosa i pensen que el barri antic i patrimoni són un dels eixos de futur de la ciutat”. Així, l'acte es celebrarà el proper dissabte 17 de juliol a partir de les 20.00 hores a la plaça Immaculada de Remolins, on es visitarà el barri jueu amb explicacions històriques, després es repartiran torxes i la gent anirà cap a les muralles, on un cop col·locats en forma de cadena humana, s'encendran simultàniament per il·luminar el patrimoni tortosí tot buscant una panoràmica “única i mai vista a Tortosa que demostri que estem orgullosos del que tenim i que ho reivindiquem com a futur”. Finalment, la jornada clourà amb un concert de Quico el Cèlio, el Noi, el Noi el Mut fe Ferreries a la plaça de l'Absis de la Catedral on també hi haurà baldanada i servei de barra. De fet, les entrades anticipades per al concert (5 euros) poden adquirir-se a tots els establiments de Fruites Barberà i Fruites Chertó. El mateix dia també es podran adquirir per 7 euros. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...