Amics dels Castells, a l'espera del Pla Director de les Muralles de Tortosa

Amics dels Castells demana que es rehabilitin els 6 quilòmetres de muralla amb usos lúdics i turístics per potenciar l'economia tortosina

L'entitat ha recordat que el Pla Director de Muralles, que ha de definir com s'han de rehabilitar les muralles i amb quina finalitat, és una demanda històrica dels Amics dels Castells i que les administracions mai hi han cregut, a excepció dels darrers 3 anys, en què la Generalitat en va demanar la redacció. Tot i això, Jordi Jordan, president de l'entitat ha recordat “que s'ha trigat massa temps per potenciar de manera ordenada i global els més de 6 quilòmetres de muralles que tenim”.

Jordan ha remarcat que l'entitat proposa que el Pla reculli la informació necèssaria per aprofitar el conjunt de fortificacions tortosines, declarades d'interès nacional, a través d'aplicar una rehabilitació global, amb els mateixos criteris tècnics(il·luminació,elements,senyalització,etc),els costos aproximats, un pla d'usos, la millora dels accessos així com definir totes les propietats de les muralles.

D'altra banda, l'entitat ha proposa dividir les actuacions en 4 grans àmbits. El primer, el castell de la Suda, on es demana la millora de la il·luminació així com el reforçament de la mateixa muralla, no prevista en el projecte de rehabilitació del parador; en un segon lloc, pel que fa al fortí de Tenasses,davant del pavelló firal, l'associació defensa l'expropiació ja que està en perill d'ensorrament i no s'està actuant (és l'únic de titularitat privada).Un tercer espai és el fortí d'Orleans, davant de l'antic Betània, on l'entitat defensa la seua conversió en un centre cultural on es faci pedagogia dels drets humans, convertint-lo en un castell per la pau. Finalment, l'associació ha reclamant la creació d'un gran circuit turístic que connecti la muralla del Rastre, el Portal de Tarragona, el fortí de Bonet, les Avançades de Sant Joan i la muralla de Remolins i Torre del Célio, de tal forma que es pugui anar d'un extrem a l'altre sense haver de deixar la muralla. A més, en aquest sentit, defensa que aquest circuit tingui un centre d'informació sobre la Corona d'Aragó “per donar valor al conjunt i atreure més turisme”, sobretot de l'antiga zona en què Tortosa n'era el centre: Catalunya, Balears, Aragó i València.

Jordi Jordan ha recordat que “tenim un potencial que altres ciutats voldrien per poder crèixer econòmicament, i que amb al crisi actual, no valen més excuses ja que tots els experts afirmen que apostar pel turisme de qualitat és una de les sortides reals que existeixen, i que Tortosa no pot perdre”.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...