ACTIVITAT · LA TORTOSA TEMPLERA

Benvolgudes sòcies/benvolguts socis:

Com sabeu en aquesta nova etapa d’Amics estem buscant la complicitat de diferents empreses i organismes que treballen i potencien el nostre patrimoni. A més així ampliem el nostre ventall d’activitats dintre del XX Aniversari com a entitat. En aquesta ocasió us volem proposar la visita guiada i caracteritzada de la “TORTOSA TEMPLERA”, la mateixa està organitzada per Conficon.

Es tracta d’una activitat que permet recórrer diferents espais del Castell de la Suda de Tortosa, com els soterranis (és l'única visita que s'hi pot baixar) i la pujada a la torre, així com la descoberta de la mà del cavaller de racons templers de la ciutat, convents i documents relacionats.

En aquest cas i per ser socis de l’entitat d’AMICS DELS CASTELLS I DEL NUCLI ANTIC DE TORTOSA, s’ofereix la possibilitat de gaudir de la mateixa amb un descompte del 10%. La visita està plantejada per al diumenge 6 de març a les 11h del matí, sent el punt de trobada els jardins del Parador de Turisme. El preu en l’entrada general és de 10€, menors de 12 anys gratuït.


Es convenient realitzar reserva ja que té un aforament limitat de 25 persones, es seguirà ordre d’inscripció a la reserva de plaça i quedareu inscrits al moment de realitzar el pagament. Ho podeu fer mitjançant  els telèfons de Conficon:  977 443 174 - 670 795 216 i acreditant-vos com associats d’Amics amb el carnet de soci/sòcia o mitjançant el correu de l’entitat: amicsdelscastells@gmail.com així nosaltres traslladarem les reserves realitzades.

Esperant que sigui del seu interès,

Cordialment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Fa una temporada vaig fer aquesta activitat i vaig a fer-vos una relació de pros i contres que vaig trobar

- Pujar a la torre del Parador no ho vaig trobar gens interessant. El camí que porta dalt la torre passa pels interiors del Parador, per unes zones brutes i deixades que els operaris fan servir de magatzem de mals endreços. Un cop dalt la torre, que també està prou bruta en general, no es pot apreciar el paisatge en tota la seva magnificiència perquè els murs (que no muralles perquè no són originals, com si diguéssem) són molt alts i no permeten tenir una bona visió de 360 graus. El xicot que ens va fer la presentació va insistir molt que ens deixaven accedir-hi perquè era amic del director ... no sé si això és un argument a favor o en contra. Hi ha molt més bona vista des del mirador de l'aparcament ... i és accessible per a tothom.

- El mateix puc dir de quan vam baixar al pou que es feia servir de masmorra ... estava brut i deixat i, modestament, crec que no tenia cap interès especial.

- El xicot que feia la visita i que anava vestit de templer en sap un niu ... però crec que fa falta encaixar millor aquests coneixements amb la visita ... En molts moments donava per sabuts fets, dades, dates, etc que una persona no iniciada en el món dels templers no pot saber de cap de les maneres. La idea és bona i no ha d'abandonar-la, tot i que sóc del parer que hauria de treballar més el guió de la visita, per dir-ho d'alguna manera. El mateix diria de les explicacions de la resta de l'activitat: en sap molt i explica moltes coses ... però falta polir-ho i lligar-ho millor. Està en el bon camí i pot millorar molt si se l'ajuda.

- Ficats a fer la crítica, la nostra parla de les Terres de l'Ebre és molt rica i té una autenticitat que la fa especial ... només caldria foragitar-ne els barbarismes al mateix temps que conservem els nostres trets diferencials ... això no va per ell sinó en general per tota la gent que fa de guia (ja sé que són quasi amateurs).
Això ho comento perquè, segons dades aparegudes aquesta setmana a la premsa la majoria dels turistes de Tortosa són de la resta de Catalunya. Després vindrien els europeus en general i, finalment, visitants de la resta de l'estat ...

- el fet que vagi vestit de Templer em sembla una idea fantàstica i se l'ha de felicitar per la dificultat afegida que comporta aquesta decisió. El fa molt més visible ... I quan tens una cosa amb tanta potència com és la història d'una ciutat bimil·lenària això s'ha d'ensenyar sense complexos.

- Tema convent de Santa Clara ... És un lloc interessantíssim i, com que la seva història el relaciona directament amb la presència del Temple a Tortosa, és ideal visitar-lo en el decurs de l'activitat. Nosaltres només el vam poder visitar parcialment ... sembla que tot està molt lligat a si a les monges els va bé o no. Entenc que això s'escapa del control de Conficon, dels Amics dels Castells i del xicot que va fer la visita (que una mica em va semblar que era pels seus contactes que hi vam poder treure el cap). Aquí l'administració s'hi hauria d'implicar i fer alguna mena de conveni amb la comunitat per a assegurar-se que pot visitar-se en un horari determinat.

Resumint: US ENCORATJO A FER LA VISITA, tan si sou de fora com si (sobretot) sou de les comarques de l'Ebre. Tenim un patrimoni paisatgístic, històric, arqueològic, humà impressionat.

(...) continua en el següent comentari

Anònim ha dit...

(...) continuació del comentari anterior


La visita, òbviament, tindrà coses que potser no us agradaran ... com em va passar a mi, però segur que ajudarà a què empreses com Conficon, les persones que guien les visites, entitats com els Amics dels Castells, etc creïn el marc necessari per a fer que la gent s'interesse cada cop més per Tortosa (com a cap i casal, i la resta de les Terres de l'Ebre per extensió) i que les institucions s'hi acaben implicant.
Finalment, i com a reflexió per a la gent de les Terres de l'Ebre, hem de deixar una mica la queixa i centrar-nos més en la proposta i la proactivitat. Per a explicar-ho amb altres paraules, hem de queixar-nos menys de Barcelona i mirar com ho podem fer per a convertir-nos en la Girona del Sud de Catalunya. Per història, cultura i territori ens correspon.