Nova junta de l'entitat


Amics dels Castells i Nucli Antic de Tortosa va celebrar ahir divendres la XIV Assemblea General de l’entitat, on el president actual, Jordi Jordan, fou reelegit en el càrrec per unanimitat per als propers dos anys. A més, la nova Junta, que s’amplia de 10 a 15 persones, tindrà ara com a vice president el periodista Oriol Gracià, de tresorera a Maria José Murria i secretària a Carme Arasa.

Jordan ha fet un balanç dels dos anys en què ha estat de president afirmant “que hem renovat l’entitat, l’hem posada al dia i més que ho farem perquè Tortosa, més que mai, necessita un altre cop un moviment social que defensi les agressions que la ciutat històrica i el patrimoni tornen a tenir a principis del segle XXI”.

Així, el president ha recordat que en aquests moments “part del nucli antic s’està transformant gràcies a la Universitat, a l’edifici de les delegacions de la Generealitat , a la Llei de Barris, entre d’altres, però que encara no tenim pla director de muralles, pla local per a la rehabilitació d’habitatges, pla local de turisme ni tampoc s’està complint el pacte pel patrimoni”.

De fet, per als Amics dels Castells, l’actitud de l’Ajuntament “sembla tornar a anar enrere com en època de Vicent Beguer, on es va despoblar i abandonar la ciutat històrica afavorint l’especulació creant nous barris ja que actualment dels 4 milions del pla Zapatero no han invertit ni un euro a la zona i ara surten projectes faraònics com una piscina olímpica que costarà el doble d’allò que l’Ajuntament s’ha gastat en el barri antic”.

Jordi Jordan ha recordat que “Girona va trigar 20 anys per recuperar la seua part antiga i a l’Ajuntament s’ho creien essent una prioritat, Amics dels Castells lluitarem perquè aquí també passi ja que pel que sembla l’equip de Govern prioritza pavellons i piscines faraòniques tot i que la part antiga és una vergonya per als tortosins i per al país tal i com es troba”.

Finalment, el president de l’entitat s’ha marcat com objectiu “fer entendre als tortosins que el nucli antic, arreglat i cuidat ha de ser una fàbrica per fer dinerstal i com fan altres ciutats en menys patrimoni i història que nosaltres”. Jordan ha afegit: “el ram de la construcció, de l’oci, del comerç, de la restauració, de la cultura i del turisme creixerien moltíssim si tots hi creguéssim; el nucli antic ha de ser un projecte de ciutat, per això continuarem lluitant fent arribar aquesta visió a la ciutadania esperant que l’Ajuntament ens escolti i actuï en responsabilitat, cosa que ara per ara no està fent prou”.
Els membres de la nova JUNTA:


President: Jordi Jordan
Vice president: Oriol Gracià
Tresorera: Maria José Murria
Secretària: Carme Arasa
Vocal Activitats: Josep Lleixà
Vocal Seu Social: Lluis Camós
Vocal Activitats: Alons Navarro
Vocal Activitats: Lluis Arnal
Vocal Activitats: Josep Rollan
Vocal Activitats: Xavi Aragó
Vocal Activitats: David Jarque
Vocal Turisme: Jordi López
Vocal Revista: Carlos Martorell
Vocal Revista: Jordi Valls
Vocal Tècnic: Xavi Rollan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...