També la Generalitat



Amics dels Castells anuncia que la Generalitat es suma al “Pacte pel Patrimoni ” i per tant ja hi ha dues administracions que ens donen suport. Amics dels Castells i Nucli Antic de Tortosa ha efectutat una roda de premsa juntament amb el Delegat del Govern, Sr Lluís Salvadó, on s’ha anunciat el suport de la Generalitat al pacte proposat per l’entitat per a transformar el barri antic de Tortosa.
Segons Jordi Jordan, president de l’entitat, “el fet que es sumi ara la Generalitat a la nostra proposta, a l’igual que ja hem aconseguit amb l’Ajuntament, demostra que la societat civil si ens unim tenim força, per això ara buscarem també el suport del govern de l’Estat ja que, tot i que algunes veus diuen que el barri antic i el patrimoni ja està solucionat, cal invertir molt més per a recuperar-lo i convertir-lo en un potencial econòmic i cultural per al territori”.
Així doncs, Lluís Salvadó a expressat que “donem suport explícit al Pacte pel Patrimoni i acceptem que cal invertir encara molt més ja que la recuperació ha de durar encara uns quants anys més, i la proposta dels Amics dels Castells, ens sembla totalment encertada”.
Finalment, Jordan també ha volgut demostrar públicament l’agraïment a la Generalitat ja que en aquests moments s’estan invertint més de 80 milions d’euros al barri antic on destaca la construcció de la Universitat, del palau de les delegacions, de la millora de molts carrers i places o la rehabilitació de la muralla de Remolins. Ambtot, Jordan ha demanat “encara més inversió i ambició per part de la Generalitat així com acceleració dels projectes ja que el nucli antic ha de ser una fàbrica per a l’economia de la ciutat el més aviat possible si sabem explotar-ho bé i ens ho acabem creient”.

Els 10 punts del pacte:
1.Creació de la Regidoria de Patrimoni Històric dins de l'Ajuntament de Tortosa
2.Adquisició per part de les administracions del castell de Tenasses (Remolins)
3.Aposta decidida per l'especialització del turisme cultural a Tortosa amb la creació d’una tarifa única i l’adequació dels diferents monuments a visitar
4.Impuls del Pla Director de les Muralles i inici de l'execució del mateix
5. El PINCAT: una oportunitat per la recuperació del patrimoni històric i la promoció de l’habitatge
6.Donar una utilitat immediata a les restaurades Avançades de Sant Joan i finalització de la seua restauració.
7.Creació d'una brigada que vetlli pel bon estat del conjunt de les muralles i castells de Tortosa.
8.Adquisició del Col·legi de Sant Josep per part de les administracions per evitar-ne la degradació i a la vegada, rehabilitar el barri antic.
9.Planificació i inici d'obres al barri de Remolins, concretament, a la zona de l'antic call jueu.
10.Contractació d'un arqueòleg municipal i potenciació de l'estudi de la història local.


Tortosa, Terres de l’Ebre, 10 de març de 2010
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...