LA FESTA DE LES LLUMS · HANUKKAH

Aquesta és una festa del calendari jueu que es celebra generalment al mes de desembre, coincidint en el mes hebreu de Kislev.


Tortosa aquest any es suma a la celebració d’aquesta festivitat com altres ciutats de la península posant de relleu el seu Call. Ciutats com Barcelona, Castelló d’Empúries, Girona, Lleó, Còrdova, Toledo... ho estaran celebrant durant el 5 i 13 de desembre, actes coordinats per la Xarxa de Jueries.

Dins la celebració del nostre vintè aniversari com a entitat en defensa del patrimoni, és tot un plaer poder col·laborar amb l’associació de Veïns de Remolins en l’acte organitzat per l’Ajuntament de Tortosa i la Jueva de Tortosa. Una col·laboració on un cop més posarem de manifest la importància que té el Call dins del patrimoni de la Ciutat i del seu nucli antic. Un Call que amb aquestes accions es plena de vida, es reivindica i en part recupera l’ànima perduda, mitjançant cants i música sefardita.

Recordant Hanukkah, començarà a les 18h sent el punt de trobada la plaça de la Immaculada, dissabte dia 5 de desembre. On a través de la Blanca la Jueva de Tortosa amb la seva dolça veu s’internaren pels carrerons del Call, per descobrir a: Carlos Lupprian a la guitarra,  Salman Yunnun al tabla i Santiago Krahn al bendir i bansuri. Tot plegat una teatralització i interpretació que ens farà conèixer i gaudir del Call aprofundint en les seves festivitats.

Segur que us agrada i gaudiu de nou, redescobrint el Call de Tortosa. Al final de l’actuació que tindrà lloc a la plaça del Platge, hi haurà una degustació de vi.

Podeu reservar places al telèfon 698 080 050

Us esperem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...