PROGRAMA APADRINA UN MONUMENT · ESCOLA SANT LLATZER

L’entitat, durant aquest mes de febrer, ha participat en la descoberta i coneixement del Fortí d’Orleans dels alumnes de primer de primària del centre educatiu Escola de Sant Llàtzer, en una edat compresa entre els 6 i 7 anys. Una activitat que ha estat coordinada pel Centre de Recursos Pedagògics del Baix Ebre.


Amics de Castells i Nucli Antic de Tortosa, hem participat en dues sessions. La primera desenvolupada al centre educatiu, on hem contextualitzat l’estructura defensiva del SXVIII, hem reconegut les seves parts més importants i hem conegut el Duc d’Orleans, promotor de l’obra. A la segona sessió vam fer un guiatge pel mateix fortí, coneixent i transitant les seves parts.

Tanmateix volem destacar la bona feina realitzada per la tutora del grup i el centre educatiu, el motivador projecte desenvolupant i despertant l’interès en els xiquets, aspecte que ha estat força assolit. Veure en xiquets l’adquisició de mots i formes típiques d’aquetes estructures defensives com ara: pas de ronda, fossat, espitllera, tronera, muralla, baluard, canó... és encoratjador i esperançador per al nostre patrimoni. Ja que a través d’aquest projecte d’apadrinament d’un monument l’alumnat ha començat a conèixer, estimar i respectar el nostre valuós patrimoni. Així que enhorabona per la feina feta!! I per potenciar l’estima i el coneixement del nostre patrimoni, en edats tan especials.


A més el projecte té una vessant encara més engrescadora, com és l’elaboració d’unes propostes a les administracions i les institucions competents d’aquesta estructura militar, per a que la mateixa no quedi en l’oblit i sigui valorada com cal. Avui mateix han sortit diferents propostes in situ; com ara fer un parc, retolar els espais, il·luminar-lo, fins i tot han dit de fer un hotel, una escola...

És així com aquests xiquets i xiquetes, comencen a tenir una visió crítica envers allò que ens envolta, coneixent l’entorn i respectant-lo. Endavant!


Per altra banda des de l’entitat també volem agrair l’actuació de l’Ajuntament de Tortosa, que ha desbrossat i netejat l’espai, facilitant la nostra visita. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...