BALANÇ DE LA XXI DIADA AMICS DELS CASTELLS

Amics dels Castells, fa un balanç positiu de la passada XXI Diada “Els Miquelets a les Avançades de Sant Joan”.

Recreació d'atac i assalt a un baluard. Fossat de les Avançades.

Una Diada on es plantejava oferir noves dinàmiques i nous plantejaments, per promocionar l’autodescobriment del patrimoni, a través de la recreació que es desenvolupava en ell.

Per aquest motiu pensem que el principal objectiu de la Diada va ser assolit posant en rellevància la importància de les estructures militars modernes de la ciutat de Tortosa, ja que aquest mateix patrimoni va tenir un paper clau i va ser tractat de manera transversal durant tota la jornada.

Per altra banda volem destacar la capacitat d’Amics de generar noves inèrcies i col·laboracions amb altres entitats i no sols de la ciutat, sinó del país com ara els Miquelets de Catalunya.

En aquest cas els Miquelets han esdevingut corretja de transmissió i divulgació del nostre patrimoni arreu de Catalunya, i en especial les Avançades de Sant Joan. Arribant-nos bones impressions i felicitacions tant per part de públic, dels socis, com a través de les xarxes socials.

Amics dels Castells vol agrair la col·laboració de l’associació de Miquelets de Catalunya i de l’Ajuntament de Tortosa. Amb el seu suport ferm, hem pogut realitzar i tirar endavant aquesta gran Diada. Al igual que a la Policia Local de Tortosa i el Museu de Tortosa. Tanmateix volem agrair a totes aquelles empreses que també han col·laborat i aportat el seu granet d’arena, com: Impremta Querol, Aeris Pixel i Disbegrup3. Sense oblidar a la Biblioteca Marcel·lí Domingo, pel seu suport en la presentació de la Diada i tots aquells mitjans de comunicació que ens han ajudat ha promocionar la nostra festa del vintè aniversari.

També en aquest punt volem recordar que Amics dels Castells i Nucli Antic de Tortosa, continuarà treballant per posar en valor el patrimoni de la nostra ciutat, considerant que el mateix constitueix un dels actius més importants de Tortosa, tant a nivell cultural, artístic com econòmic. Generant propostes pro-actives en la seva divulgació, recuperació i gaudi. 

Us esperem a tots! Si voleu formar part d'Amics, us podeu fer socis enviant un mail amicsdelscastells@gmail.com 


Per últim agrair a tots aquells que vau vindre a gaudir del nostre patrimoni, i a tots els socis de l’entitat per donar suport aquest esdeveniment.

Us deixem amb algunes imatges de la XXI Diada "Els Miquelets a les Avançades de Sant Joan" realitzades per Núria Matheu. 

Presentació de la XXI Diada a la Biblioteca Marcel·lí Domingo

Recreació atac, ús de les espitlleres

Explicant i divulgant als més menuts

Preparació de munició, recreació de campament

Elements del campament


Taula d'enginyers, plànol Avançades de Sant Joan 

Salva a l'absis de la Seu de Tortosa

Presentació dels Miquelets a la ciutat, al patí del Museu de Tortosa.


Salva en honor a la Mare de Déu de la Cinta.

Recreació d'atac i assalt a un baluard. Fossat de les Avançades.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...