XII Concurs de Pintura


Amics dels Castells i Nucli Antic de Tortosa presenta la dotzena edició del Concurs de Pintura Ciutat de Tortosa, el qual té com objectiu potenciar els barris antics de Tortosa així com el patrimoni històric que aglutinen. D’aquesta forma, i com a novetat d’enguany, els artistes participants hauran d’emplaçar-se obligatòriament dins dels límits de l’antiga ciutat emmurallada: els actuals barris del Centre-Nucli Històric, Rastre, Santa Clara, Sant Jaume i Remolins, a més a més, dels 6,5 quilòmetres de trams conservats del castell de la Suda, muralles i diverses fortificacions de la ciutat.
L’entitat pretèn d’aquesta forma “posar en valor aquests barris, castells i múltiples monuments que aglutinen perquè pensem que la potanciació d’aquests elements ha de ser clau per a la recuperació de la identitat i orgull de la ciutat a més de poder convertir-se en vertaders recursos turístics i econòmics si les administracions i la ciutadania s’ho creguessin molt més tal i com fant altres poblacions amb molt menys potencial que nosaltres” segons paraules del president de l’associació, Jordi Jordan.
Una altra de les novetats d’enguany són la creació de dos nous premis: el “Patrimoni i Aigua” i l’“Artista Jove”. El primer està valorat en 1500 euros i té com objectiu recordar que el patrimoni de la ciutat s’ha forjat gràcies a la vida que l’Ebre ha donat a Tortosa. Els artistes que vulguin obtar a aquest guardó hauran de pintar un edifici/monument històric pròxim a les aigües de l’Ebre situat dins la ciutat històrica (Castell de la Suda, Fortí de Tenasses, Call Jueu, Antic Escorxador Modernista, Catedral, Mercat Municipal, etc). D’altra banda, el premi “Artista Jove”, s’ha creat per potenciar la participació dels joves al concurs. Així, recaurà en el millor quadre d’un artista que tingui 30 o menys anys. Finalment, també s’han augmentat els premis destinats als artistes de les Terres de l’Ebre, amb 250 i 500 euros ja que des de l’entitat es vol que els artistes del territori hi prenguen part.

Els participants hauran de pintar el quadre als carrers o castells de Tortosa des de les 9.00 a les 14.00 hores del diumenge 29 de novembre. El lloc de concentració serà la sala del Polvorí del Parador del Castell de la Suda des d’on es repartiran per les diverses fortificacions i barris històrics. L’entrega de premis serà a les 19.00 hores del mateix dia a la Plaça de la Cinta. S’esperen més d’un centenar d’artistes d’arreu de Catalunya, Aragó i País Valencià.d’artistes forans cada any.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...