LA XVIII DIADA POPULAR D’AMICS DELS CASTELLS ES CENTRA EN UNA VISITA GUIADA AL MAS DEL BISBE I LA CASA GASOL DE BÍTEM


L’entitat cultural Amics dels Castells ha presentat la que serà la XVIII Diada de l’associació, una visita en els dos edificis patrimonials més importants de Bítem: el medieval Mas del Bisbe i la casa colonial d’en Gasol.
La jornada cultural es durà a terme aquest diumenge 27 d’octubre a partir de les 9.30 fins a mig dia. El lloc de concentració serà al davant del Mas del Bisbe, als aparcaments de l’empresa Cugat, a l’entrada de Bítem. La diada prosseguirà amb una visita al Mas, el palau estiuenc dels bisbes tortosins, d’una gran bellesa arquitectònica amb elements molt desconeguts per al públic com són el claustre, la capella romànica, la sala capitular o les xemeneies medievals que es conserven, de les més importants del territori. De fet, aquesta visita serà explicada per dos especialistes del Mas: l’arquitecte Jordi Queralt  i l’historiador Antoni Virgili.
Tot seguit, la jornada es centrarà en conèixer l’altre edifici arquitectònic important a Bítem: la Masada o Casa Gasol; així, es realitzarà una visita pels afores de la casa (no es pot entrar perquè està en mal estat) però es completarà amb una breu xerrada amb fotografies de l’interior a càrrec de l’historiador Manel Magí. Finalment, la XVIII Diada dels Amics dels Castells acabarà amb un dinar amb preus populars al recinte de festes de l’EMD de Bítem.
El president de l’associació, Jordi Jordan, ha convidat a tota la població a assistir-hi recordant que “és una activitat gratuïta, per a tots els públics, interessats en conèixer el nostre patrimoni més desconegut”. De fet, Jordan ha recordat que amb la Diada dels Amics dels Castells “es pretén conscienciar la gent del territori d’allò que tenim, que moltes vegades no valorem per desconeixement, i que no pot ser que només ho fem quan ens ho diuen des de fora”.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 comentari:

Antonio Martinez Vilàs ha dit...

Cal dir com a luthier-gaité, he executat un toc de benvinguda en una gaita que he estrenat.

En un assentament arab.
En un instrument arab.
En los anys d'investigació com a luthier per a entregar instruments a músics d'arreu.

He tocat un "Toc de panoli-oració" Arab...

Acovido a qui vulgue aprofundir sobre construcció d'instruments i restauració com a "metge de só tradicional" se pose en contacte en mi a través del nostre Amic Jordi Jordán.

http://lochaparro.blogspot.com

Toni lo Chaparro.

He disfrutat molt. Salut.