Èxit de participació!

La 12a Diada d'Amics dels Castells, que es va celebrar ahir a Tortosa, va comptar amb l'assistència de més 500 persones. La jornada es va iniciar a les 11 hores, a la Plaça de la Mare de Déu de la Cinta amb la visita de les restes de l'antic orgue de la catedral de Tortosa I les explicacions del músic Rossend Aymí. L'itinerari continuà pel carrer de la Mercè, on els tècnics de l'Ajuntament de Tortosa van explicar l'estat de les les obres del carrer Sant Felip Neri així com de les perspectives de futur d’aquest espai de la ciutat. Seguidament es van visitar les obres del carrer Sant Domènech així com l'església del mateix nom, recentment restaurada. El recorregut continuà pel carrer Providència fins les obres del Portal del Rastre per enfilar-se finalment a les Avançades de Sant Joan, restaurades els últims anys gràcies a diverses escoles tallers; precisament, l'arqueòloga Cinta Muntanyès --directora de les escoles- va explicar les obres que s'han dut en aquest recinte fortificat de l'època moderna. La jornada va acabar als Jardins del Príncep amb un dinar popular on van participar 150 persones.

Pacte pel Patrimoni
Aquesta diada tenia com objectiu donar a conèixer la transformació que està tenint el nucli antic de Tortosa gràcies a la Llei de Barris de la Generalitat. El president de l'entitat, Jordi Jordan, va aprofitar l'ocasió per avançar alguns dels punts del Pacte pel Patrimoni, un decàleg de propostes bàsiques per a la protecció I promoció del centre històric que es presentarà properament als diferents grups polítics municipals. Segons Jordan, entre les reivindicacions que inclourà aquest document hi ha "la redacció d'un pla de dinamització turística per incorporar les avançades de Sant Joan en l'oferta turística de la ciutat, el manteniment d'aquest espai patrimonial i la compra del Castell de Tenasses, actualment de propietat privada". Des de l'organització es vol agrair la col·laboració desinteressada del músic Rosend Aymí, de l'arqueòloga Cinta Muntanyès, dels tècnics de l'Ajuntament de Tortosa I dels Gaiters de l'Aguilot, que van amenitzar el dinar als Jardins del Príncep.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 comentari:

Alons ha dit...

Felicitats als nous membres de la Junta per haver agafat el testimoni dels 12 anys d'Amics dels Castells. Ens trobaréu sempre que l'interés sigue pel patrimoni de Tortosa i de les Terres de l'Ebre. Associacions com aquesta que acullen gent de totes les idees i edats evidencien que Amics dels Castells té, encara, un gran camí a recórrer.
Un soci