Una innovadora Diada per gravar un vídeo amb centenars de tortosins anònims a les muralles


Amics dels Castells presenta la XVII Diada de l'entitat amb la finalitat d'enregistrar un vídeo promocional del patrimoni tortosí on la gent serà la protagonista.

Innovació, modernitat i activitat mai vista” són les paraules que Jordi Jordan, president dels Amics dels Castells, ha usat per definir la que serà la XVII Diada organitzada per l'entitat. Així, enguany es vol tornar a realitzar una activitat diferent com en el seu dia fou l'encesa de 1000 torxes a les muralles ja que “la gent demana activitats millors i més visibles per al conjunt de la societat”.

Precisament, cal recordar que les Diades dels Amics dels Castells van nàixer ara fa 17 anys per fer prendre consciència del ric patrimoni local als mateixos tortosins, i que amb el temps, han esdevingut un acte destacat i consolidat en l'agenda local. Amb tot, ara es vol que el missatge sobre la importància de recuperar el patrimoni i el que podria significar per l'economia de la ciutat “arribe també a la gent que no hi participa directament”, en paraules de Jordan.

Per això, la XVII Diada consistirà en la gravació d'un vídeo multitudinari on els participants seran els grans protagonistes. El lloc elegit seran les Avançades de Sant Joan on es crearan 3 grans lletres humanes (A, d'Amics; C, de Castells i F, de Futur) així com un gran cor humà que es gravaran des d'una petita grua. Estes imatges serviran de base per l'elaboració d'un vídeo promocional de les muralles i Tortosa on la gent demostrarà “que estimem el patrimoni , que l'estem recuperant i que cal invertir-hi encara molt més”, en paraules del president. El vídeo final serà presentat en un nou acte, d'aquí uns mesos.

La Diada, però, no deixarà de banda la part més cultural i per això, en el mateix matí, hi haurà una visita guiada a les Avançades de Sant Joan a càrrec d'Albert Curto, historiador i director de l'Arxiu Històric de Tortosa, on s'explicaran els elements més importants d'esta gran fortificació del segle XVII, com són els polvorins, baluards,patis així com la seua història i utilitat. L'entitat vol millorar el coneixement dels monuments, i a partir d'ara, en lloc de visitar-ne molts de manera superficial s'especialitzarà i aprofundirà en el coneixement d'un.

Els actes de la Diada del 2012 començaran a les 9.30 del diumenge dia 6 de maig al davant de la seu social dels Amics dels Castells, al Portal dels Romeus; des d'allí s'anirà a les Avançades on hi haurà durant una hora les explicacions d'Albert Curto; a partir de les 11.00 s'enregistraran les gravacions del vídeo i, finalment, a les 14.00 hi haurà un dinar popular per tots els assistents
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...