MOSTRA INÈDITA DE FOTOGRAFIES ANTIGUES DE TORTOSA PER LA CINTA




L’entitat Amics dels Castells i Nucli Antic de Tortosa programa una Mostra de fotografies antigues de la ciutat en motiu de les Festes de la Cinta. L’exposició és un recull de les millors imatges del bloc “Tortosa Antiga” elaborat per Núria Mateu  i Ramon Ruiz.

 
A partir del 29 d’agost i durant tot el mes de setembre, el centre cultural dels Amics dels Castells i Nucli Antic de Tortosa acollirà una exposició de fotografies antigues de la capital del Baix Ebre. La mostra serà una tria de les millors instantànies del bloc “Tortosa Antiga” , creat i elaborat pels jóvens Núria Mateu i Ramon Ruiz, a partir de l’aportació de molts ciutadans i ciutadanes.

De fet, el  bloc “Tortosa Antiga” ja ha celebrat dos anys d’existència i hom hi pot trobar milers de fotografies de la ciutat de Tortosa. És per això que este bloc és ja un referent en el món d’internet sobre la història de la ciutat, i a partir d’ara, es vol donar a conèixer pels formats tradicionals en una exposició al bell mig del centre històric de Tortosa.

L’exposició recull les millors imatges de la ciutat del XIX i XX i està subdividida en diferents apartats: els barris i els indrets més emblemàtics. Així, hi haurà els apartats corresponents als barris de Remolins, Rastre, Santa Clara, Pescadors, Temple, Sant Llàtzer i Ferreries i també a indrets com els castells, la catedral, els ponts, la façana fluvial o el parc Teòdor Gonzàlez, entre d’altres.

El president de l’entitat, Jordi Jordan, ha agraït la tasca realitzada per Mateu i Ruiz i els ha posat com “exemple d’estima per la ciutat a partir de l’anàlisi i recerca sobre el passat tortosí que no hem d’oblidar ni mirar amb nostàlgia sinó utilitzar-lo per tirar endavant amb tot allò que ens han deixat els nostres avantpassats i que hem de saber aprofitar”.

Amics dels Castells i Nucli Antic enceta així la programació d’activitats que com cada curs inclourà conferències, debats, diades i exposicions, sempre relacionades amb la recuperació i divulgació del ric patrimoni de la ciutat de Tortosa.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...