XIV edició del Recercat. Jornada de Cultura i Recerca Local


L’Institut Ramon Muntaner treballa a fons des de fa mesos en l’organització d’una nova edició del Recercat. Jornada de Cultura i Recerca Local, que enguany es realitzarà els dies 13, 14 i 15 d’abril a la ciutat de Manresa, en qualitat de Capital de la Cultura Catalana. La Jornada oferirà espais i activitats ben diferenciats per tal d’assolir un doble objectiu: ser un punt de trobada entre els centres i instituts d’estudis locals i comarcals dels territoris de parla catalana, alhora que un aparador de la tasca d’aquestes entitats obert a tota la ciutadania.
En l’aparat d’activitats, no hi faltarà la tradicional taula “Patrimoni a debat: reflexions des de la societat civil” que aquest cop porta per títol “El patrimoni industrial, estudiar-lo, posar-lo en valor i estimar-lo”. En la secció de documentals, on es treballa la memòria com a recurs històric i social, es podran visionar dos treballs, “Orgull de baix, Memòria de paisatge” i “Viure en una dictadura. Els primers anys del franquisme a Manresa (1939-1959)”. Per últim, en l’apartat de mosaic d’experiències es presentarà la Fira Mediterrània de Manresa, mentre que al Mosaic Recercat es donaran a conèixer els últims projectes que estan duent a terme els centres d’estudis locals i comarcals de parla catalana, com ara les recerques sobre els forns d’oli de ginebre de Riba-roja d’Ebre i les cases de la Barceloneta, entre d’altres.
D’altra part, els visitats podran gaudir de la fira de centres d’estudi, que s’ubicarà a la plaça de Sant Domènec, on trobaran les novetats editorials de la recerca local i comarcal del conjunt dels territoris de parla catalana, així com una exposició de pòsters que mostren els projectes més destacats dels centres i instituts d’estudis locals i comarcals participants. A més, durant el Recercat també podran visitar les exposicions “Patrimoni oblidat, memòria literària”, “125è Aniversari Tram ferroviari Móra la Nova – Faió, 1892 – 2017” i “Lingüistes pel carrer”. No hi faltarà un espai especial amb activitats per als més petits, el Recerxic.
En aquest punt hi podeu trobar la nostra participació per segon any consecutiu, en el desenvolupament del projecte etnogràfic sobre el Mercat de Tortosa.

Durant la jornada també es durà a terme l’acte de lliurament de la catorzena edició dels Premis Recercat, el dissabte 14 d’abril, a dos quarts de dues de la tarda, a l’auditori de l’Espai Plana de l’Om.
Trobareu el programa definitiu de la 14a. en aquest enllaç: http://www.irmu.org/news/2121
Text via: http://www.irmu.org
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...