LA XX DIADA D'AMICS DELS CASTELLS, POSARÀ EN VALOR EL POBLAT I LA TORRE DE FULLOLA

L’associació celebrarà el diumenge 29 de novembre la vintena Diada a Fullola, un espai sovint desconegut pels ebrencs.

La Diada s’iniciarà les 9:00h sent el punt de trobada l’aparcament de la Fira de Remolins. El camí triat per dirigir-se a Fullola és el de Bítem, pel seu alt valor paisatgístic que recorre part de la serra de Cardó. Un cop a Fullola, sobre les 10h, tindrà lloc la lectura del Manifest i tot seguit es farà un guiatge pel poblat, la seva torre i església de la mà d’especialistes. La Diada finalitzarà aproximadament a les 13h. Tots els interessats en participar només cal que s'aproximin a les 9.00 hores del matí al lloc de concentració, tot i així tota la informació actualitzada es podrà consultar al web d’Amics dels Castells i a les xarxes socials.

El poblat de Fullola és un actiu d’un alt valor patrimonial, cultural, històric i paisatgístic dins de les Terres de l’Ebre, a més de ser un espai poc estudiat i conegut per la ciutadania del territori. Per aquesta raó, aquest any l’entitat vol posar el focus en aquesta part del patrimoni, reivindicant la seva recuperació i posada en valor. El president de l’Associació, Ramon Ruiz Fons, ha destacat que l’associació ha desenvolupat aquest Manifest per proposar tota una sèrie d’actuacions que poden ajudar a recuperar l’espai i potenciar l’estima pel mateix. Aquest manifest neix amb l’objectiu de cercar un compromís amb les institucions i administracions competents, en la creació d’una taula de treball on aconseguir els ítems manifestats.


La Junta, recentment renovada, enceta amb aquesta Diada els actes de celebració dels XX anys de l’Associació que es realitzaran al llarg del 2016. Tanmateix anima als socis i a totes aquelles persones interessades en el patrimoni a participar en aquesta Diada cultural, per conèixer i gaudir d’aquest espai excepcional i encisador.­



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...