RUTA FORTIFICACIONS MODERNES DE TORTOSA

L'any passat l'entitat d'Amics dels Castells i Nucli Antic de Tortosa, vam celebrar el nostre vintè aniversari. Una festa per gaudir el patrimoni a través de les recreacions històriques, potenciant el seu coneixement d'una manera transversal. Una activitat que va tenir la col·laboració dels Miquelets de Catalunya i la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa. 
Una proposta proactiva, en defensa del patrimoni tortosí. Una activitat que pretén donar a conèixer i potenciar l'estima del mateix. La mateixa va aplegar al voltant de 200 persones durant tota la jornada a les Avançades de Sant Joan. 
Enguany l'acció es repetirà, a més de la participació dels Miquelets de Catalunya, podrem comptar amb altres recreadors d'arreu dels Països Catalans. Aspecte que ens fa sentir satisfets, ja que pensem que mitjançant aquestes activitats la posada en valor del nostre perímetre fortificat és més efectiva. Cada u de nosaltres es converteix en altaveu del nostre sistema defensiu i el projectem de forma coherent. 
L'entitat vol col·laborar en l'ajut de facilitar l'estima envers aquest patrimoni, tant important que tenim a la Ciutat. Ho farem a través d'un guiatge on poder conèixer i redescobrir els nostres baluards, fortins, valls, muralles, torres, cortadures, espitlleres, polvorins... Una articulació defensiva perfecta, que es prolonga durant el temps en que Tortosa va ser plaça forta. 

El guiatge serà dissabte a la tarda, el dia 27 de maig/17. Dins del marc de les segones jornades de recreació històrica dels Miquelets.
El guiatge i explicacions correrà a càrrec de Dídac Gordillo i Bel, arquitecte, docent i investigador de la Universitat Politècnica de Catalunya.
L’hora de trobada serà a les 17h a l'esplanada del Fortí d'Orleans. La durada pot estar al voltant de les tres hores.
L'itinerari, per les fortificacions modernes de Tortosa.

17h. Sortida del Fortí de l'Orleans, baixada a la Simpàtica i pujada al Sitjar per l'entra del Baluard de les Creus.
2. Sitjar recorregut a través de l'aparcament de l'hospital (Baluard del Carme), fins al Baluard de la Victòria. Sortida per el pont per anar camí del barranc del Rastre.
3. Reducte del Bonet.
4. Baixada per les escales, aqüeducte, segona muralla del Rastre i pujada a la Suda. Portal de la Bassa i patí d’Armes.
5. Visita del Polvorí i Cavaller de la Suda. Parador Nacional.
6. Entrada a les Avançades de sant Joan, muralla medieval i fossat, i muntar a la primera Avançada.
7. Entrar fins la segona Avançada, fins al cos de Guàrdia, accedint a la part alta d'aquest baluard, on poder gaudir de les vistes de tot el complex.

8. 19:30h Recreació de Batalla. El Setge de Tortosa.

Volem agrair la col·laboració del Parador Nacional de Tortosa (facilitar visita a espais privats), Ajuntament de Tortosa (condicionament i neteja d'espais) , Policia Local de Tortosa (pacificació del trànsit) i l'entusiasme i la força dels Miquelets de Catalunya per fer de la memòria i el patrimoni un element VIU. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...