JA TENIM PACTE PEL PATRIMONI !!!


Amics dels Castells i Nucli Antic de Tortosa va presentar ahir al ple municipal de Tortosa la proposta del Pacte pel Patrimoni Històric de Tortosa a través d’una moció popular avalada per més de 1000 firmes que l’entitat havia recollit en els darrers mesos.


El Pacte pel Patrimoni Històric fou aprovat pel vot dels 21 regidors i regidores del consistori la qual cosa, segons Jordi Jordan, president de l’entitat “és un èxit perquè era el nostre objectiu i perquè els 5 grups municipals han actuat en sentit comú mirant abans pels interessos de Tortosa que no pas pels de partit”.


La proposta del Pacte té com objectiu que es recuperi i posi en valor el valuós patrimoni i nucli antic de Tortosa. En declaracions de Jordan “tenim l’obligació de recuperar el patrimoni com un deure amb el passat, però també com una oportunitat de present i futur a través del seu aprofitament cultural i turístic”.


Entre les mesures aprovades en el Pacte destaquen l’adquisició per part de l’Ajuntament del col•legi de Sant Josep i del Castell de Tenasses; la creació d’una Regidoria de Patrimoni Històric i d’una brigada que mantingui les muralles; la creació d’un Pla Director de Muralles que planifiqui la seua restauració o la dotació d’utilitat immediata de les Avançades de Sant Joan així com la creació d’un Pla de Desenvolupament Turístic de la Ciutat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 comentari:

Pingu ha dit...

Moltes gràcies per tot el que esteu fent!!

Adéu.