PRIMERA CAMINADA PELS CASTELLS I PER LA PAU


Amics dels Castells i Nucli Antic de Tortosa celebrarà el proper dijous 10 de setembre (en el marc de les Festes de la Cinta 2009) la Primera Caminada pels Castells i per la Pau la qual consistirà de diferents actes: una xerrada a la plaça de la Cinta a càrrec de Martí Olivella, responsable de la Xarxa de Castells per la Pau de Catalunya, una pujada a peu fins al Castell d’Orleans i una “soltada” popular de globus blancs en la mateixa fortificació. Serà a partir de les 18.30 al Portal dels Romeus del barri antic.

L’objectiu d’aquesta activitat és “presentar la Xarxa dels Castells per la Pau de Catalunya a Tortosa, la qual pretén convertir els castells de Figueres i Montjuïc de Barcelona en centres de divulgació de la pau i dels drets humans per als escolars, canviant el significat original dels castells, la violència i guerra, posant en valor aquests monuments que ens han arribat del passat” afirma el president de l’entitat Jordi Jordan. De fet, la Xarxa de Castells per la Pau de Catalunya ja fa anys que s’ha convertit en una demanda de ciutats com Figueres (on hi ha el castell de Sant Ferran) i de Barcelona (on recentment s’ha aprovat un projecte de museu de pau a Montjuïc) i, és per això que des dels Amics dels Castells es pretén demanar que Tortosa s’hi sumi “per la quantitat de castells que tenim en desús i abandonats, esperant que es doni utilitat i se’ls aprofiti per a la ciutat” afirma Jordan.

L’acte tindrà un caràcter festiu i lúdic, i es reforçarà amb la publicació de la revista de l’entitat, la qual dedicarà un monogràfic a aquesta nova proposta dels Amics dels Castells per dignificar i reivindicar els més de 6,5 quilòmetres de muralles i fortificacions de Tortosa. L’entitat també vol ressaltar que aquesta proposta ha rebut el suport de Federico Mayor Zaragoza, ex president de l’UNESCO i actual president la Fundació Cultura de Pau, d’àmbit mundial, tal i com explicaran durant la jornada.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...