Èxit de la primera Caminada per la Pau i pels Castells








Més de tres-centes persones participen en la 1a Caminada per la Pau i pels Castells on es reivindica la restauració i reconverció del castell d’Orleans en un centre-museu per la pau.

El passat dijous dia 10 de setembre l’entitat Amics dels Castells i Nucli Antic de Tortosa organitzà una jornada per donar a conèixer la Xarxa de Castells per la Pau de Catalunya que s’impulsa des de Figures i Barcelona amb l’objectiu d’aprofitar el patrimoni històric dels castells canviant-li el sentit original d’aquest. D’aquesta forma, la xarxa afirma que si aquests monuments foren construïts en temps de guerra, ara que no tenen cap funció bèl•lica, podrien convertir-se en centres-museu d’interpretació de la pau i els drets humans “aconseguint fer pedagogia d’aquests valors tant necessaris, però a la vegada aprofitant un patrimoni que resta abandonat” tal i com ha remarcat Jordi Jordan, president de l’entitat.

De fet, la 1a Caminada, que comptà amb la presència de més de 300 persones, consistí en una xerrada al Portal del Romeu de Tortosa, on Marti Olivella, fundador de la Xarxa a nivell català presentà el projecte del qual destacà que seria del tot positiu que “Tortosa el passés a liderar juntament amb Figueres i Barcelona podent-ne fer un museu en xarxa als tres castells de les tres ciutats, més tenint en compte que sou la ciutat amb més fortificacions del país i de l’estat”. A més a més es projectà un vídeo de suport de Federico Mayor Zaragoza el qual afirmà “que seria del tot convenient que Tortosa podés convertir el castell d’Orleans en un centre museu per la pau havent sofrit la nostra ciutat tantes guerres”. Finalment, els assistents a la caminada, amb un globus blanc a la mà es dirigiren fins al fortí d’Orleans a través del centre de la ciutat, i un cop allí, a banda de visitar el castell del segle XVIII realitzaren una enlairada amb els més de 300 globus que es repartiren.

Vist l’èxit de la convocatòria, l’entitat anuncià que a partir d’ara treballaria per donar a conèixer aquest projecte a les administracions seguint reivindicant l’aprofitament dels castells de la ciutat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...